Våra hästar

Det är väl knappast någon som blir förvånad om vi säger att hästarna är det viktigaste vi har. Det är dessa utvalda, enastående djur som ser till att våra ceremoniella uppdrag blir just de minnesvärda stunderna som de är. Omsorgen om dem är högst prioriterad. För en häst som ingår i den beridna högvakten ska inte ha något annat än det bästa.  En välmående häst är en glad häst.

Hästarkiv
Här presenterar vi våra hästar som står och har stått i Kavallerikasernens stall vid Lidingövägen – hästarna som möjliggör den beridna högvakten. Hästarnas namn, ålder, härstamning och andra intressanta uppgifter för dig som vill veta lite mera.  

Inköp & utbildning

Varje år finansierar vi inköp av 10-12 hästar till vår verksamhet som tränas och utbildas för att så småningom tillhöra den Beridna Högvakten. Utbildningen sker på Ridskolan Strömsholm eller hos beridare. Därefter flyttar hästarna till Livgardet/Kavallerikasern för att tränas vidare och successivt slussas in i den beridna garnisonstjänsten.

Hästvälfärd

En prioriterad uppgift för Beridna Högvakten och Försvarsmakten är att tillsammans verka för en god hästhållning på Kavallerikasern. Vi ser det som självklart att alla delar av hästens miljö genomsyras av ett klokt och hållbart förhållningssätt som säkrar hästarnas välmående och livskvalitet.

Följ Majors utveckling

Här kan du läsa mera om hur unghästen Major utvecklas.

När du handlar i vår webbutik stöder du Beridna Högvaktens verksamhet.

Ditt medlemskap är värdefullt för att vi ska kunna ha kvar hästarna vid beridna vaktparader och korteger.

Den beridna vaktparaden är en gammal svensk tradition som har blivit populär i modern tid.