Söndagen den 25 september besöker Livgardets Dragonmusikkår med fanförare ur Livgardets Livbataljon och Beridna Högvakten Lidköping.  

En spektakulär parad till häst med musik genom stadens gator avslutas med en konsert med uppvisning till häst, ett så kallat figurativt program, och detta i den fantastiska inramningen som Nya Stadens Torg ger.  

Paradvägen >> Paradväg Lidköping .

Paraden startar 11.50 och når Nya Stadens Torg 12.10. 

17:00 ges en konsert i De la Gardie-gymnasiets aula under ledning av Joakim Unander. 

Gratisbiljetter till konserten kan beställas här >> BILJETT

Den beridna vaktparaden är en av Sveriges största turistattraktioner och har också blivit en symbol för hela Sverige, då som en självklar del av det svenska kulturarvet. Beriden vakttjänst är en tradition från 1700-talet som lever vidare i modern tappning. Till pampig blåsmusik rider den Beridna Högvakten från Lidingövägen genom Stockholms centrala delar fram till Slottet, där vaktavlösning till häst i dag äger rum cirka 40 gånger årligen.  

Den beridna musikkåren, Livgardets Dragonmusikkår, medverkar dessutom vid flera andra evenemang runt om i Sverige.  

 Årligen genomförs en turné till två städer i Sverige med Livgardets Dragonmusikkår med fanförare ur Livgardets Livbataljon. Nu har du möjlighet att uppleva paraden i Lidköping.  

 I centrum för vår uppmärksamhet står förstås hästarna. Drygt åttio unika individer behövs för att bokstavligen bära upp vår tradition. Det är inte många som vet att det är medlemmarna i den ideella Föreningen för den Beridna Högvakten som äger och står för hästarnas utbildning och bidrar till driften. Bli medlem du också!