Fredagen den 16 september arrangerades Visningsdagarna för andra gången och denna gång på Ridskolan Strömsholm.

Beridna Högvakten, Försvarsmakten, Polisen, Ridskolorna Strömsholm och Flyinge samt Hovstallet kunde under dagen titta på 26 hästar som visades för hand, löshoppades samt visades uppsuttna. Dagen är en talangjakt för att hitta hästar till verksamheterna men också ett tillfälle för besökare att bli närmare bekant med orangisationerna.

 

Till Visningsdagarna kom uppfödare och ägare av SWB-hästar i åldern 2-10 år som visade hästar med god exteriör och tryggt temperament.

Dagen innehöll också mycket annat – föreläsningar, en minimässa där man även fick möjlighet att provrida Strömsholms ridsimulator ”Excellence” och uppvisningar på stallplan. Dessutom var slottet Strömsholm öppet för besökare under eftermiddagen.

I samband med Visningsdagarna genomfördes också en mycket uppskattad medlemsresa för föreingens medlemmar. De närmare 100 deltagarna bjöds på giudning av Ridskolan Strömsholm, guidning i Strömsholms Slott, och en välsmakande lunch. En uppvisning från Livgardet, Ridskolan Strömsholm samt Polisrytteriet ingick också innan deltagarna kunde ta del av Visningsdagarna verksamhet.

Foto: Marielle Andersson Gueye

När du handlar i vår webbutik stöder du Beridna Högvaktens verksamhet.

Ditt medlemskap är värdefullt för att vi ska kunna ha kvar hästarna vid beridna vaktparader och korteger.

Lär känna alla hästar
som ingår eller har ingått
i de beridna vaktparaderna.