Nyhetsarkiv

 • 2019-11-08

  Konsert med LDK i Konserthuset 16 november

  Du har väl inte glömt att köpa biljett till årets konsert med Livgardets Dragonmusikkår? Lördag 16 november 2019
  När Dragonmusikkåren under sin dirigent David Björkman varje år intar stora scenen i Konserthuset Stockholm kan man förvänta sig något alldeles extra!
 • 2019-10-28

  Stall- och Ridhusvisning söndag 10 november

  Besök vaktparadens hästar och gör en rundtur i deras fina stallar på Livgardets Kavallerikasern. Träffa pukhästarna Tor och Eric samt några av de andra 70 högvaktshästarna. Guidad visning av stallarna och ridhuset.
 • 2019-09-03

  LDK Turné i Uppsala söndag 29 sept 2019

  Välkommen till Uppsala den 29 september 2019 I år besöker Livgardets Dragonmusikkår med fanförare ur Livgardets Livbataljon och Beridna Högvakten Uppsala den 29 september.
 • 2019-09-03

  LDK Turné i Strängnäs lördag 28 sept 2019

  Välkommen till Strängnäs den 28 september 2019 I år besöker Livgardets Dragonmusikkår med fanbärare ur Livgardets Livbataljon och Beridna Högvakten Strängnäs den 28 september.
 • 2019-08-29

  Möt Beridna Högvakten bakom kulisserna söndag 8 september 2019

  De äter hundratals äpplen i veckan. De största styrs med fötterna. Alla är förresten större än de flesta. Och alla går de barfota på semestern.
 • 2019-06-07

  Inställda beridna högvakter 12 och 14 juni 2019

  På grund av inkommande statsbesök från Syd-Korea kommer de beridna högvakterna onsdag 12 juni och fredag 14 juni att ställas in. Våra tjusiga hästar kommer istället att medverka i den kortege som genomförs fredag 14 juni.
 • 2019-04-28

  Beridna Högvakten i P4 Extra på söndag den 5 maj

  Förra fredagen gjorde Titti Schultz inspelningar och intervjuer för P4 Extra.

  Inslaget om den Beridna Högvakten kommer att  sändas på söndag den 5 maj ca 14.15. 

  Spetsa öronen!
Klicka här för
datum och marschvägar

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!