Håkan Buskhe ny styrelseordförande för Beridna Högvakten – Fokus för nya styrelsen att få fler företag att säkra vårt kulturarv

På sin 36:e årsstämma fick Föreningen för den Beridna Högvakten både ny styrelseordförande och nya ledamöter. Håkan Buskhe, vd för Wallenbergsägda förvaltningsbolaget FAM, valdes som ny ordförande och nya ledamöter blir Karolin A. Johansson, tidigare Hovmarskalk till Kronprinsessan Victoria, och Peter Söderlind, vd på Shortcut Media Group. Som medlemsorganisation är Föreningen för den Beridna Högvakten beroende av sina medlemmar. Med ökad synlighet och kännedom bland allmänheten under de senaste åren har engagemanget för detta kulturarv ökat. Den nya styrelsen kommer nu bland annat att fokusera på att få fler företag att stödja de bland allmänheten så populära och traditionsenliga beridna vaktparaderna.

Ordförande för Beridna Högvaktens styrelse blir Håkan Buskhe, vd på förvaltningsbolaget FAM som ägs av de största Wallenbergstiftelserna. Håkan Buskhe har även varit koncernchef och vd för försvarsföretaget Saab under flera år. Håkan Buskhe ersätter landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård som satt åtta år på posten.

 – Jag har alltid beundrat de pampiga beridna paraderna på håll och tycker nu att det ska bli väldigt givande att få vara en aktiv del av denna förening och institution. Jag hoppas kunna bidra med mitt nätverk och mina erfarenheter från affärsvärlden, säger Håkan Buskhe.

H.K.H Kronprinsessan Victorias tidigare hovmarskalk, Karolin A. Johansson och Peter Söderlind, vd på Shortcut Media Group, valdes till nya ledamöter.

– Sedan jag tillträdde posten som Generalsekreterare för tre år sedan har vårt fokus varit att öka kännedomen om vår verksamhet för den bredare allmänheten. Detta har vi lyckats väl med; allt fler känner till oss, gillar oss och förstår vårt värde – vilket vi är väldigt glada för. Vi vill nu även bli bättre på att nå ut till företag som tycker det är viktigt att denna ståtliga tradition behålls och utvecklas. Jag är därför väldigt glad att det är just Håkan som ska leda detta arbete och jag ser fram emot ett bra samarbete, säger Lena Linn, Generalsekreterare för Föreningen för den Beridna Högvakten.

Genom att handla genom vår butik så stödjer du Beridna Högvaktens verksamhet.

Ditt medlemskap är värdefullt för att kunna ha kvar hästarna vid beridna vaktparader och korteger.

Den beridna vaktparaden är en gammal svensk tradition som har blivit populär i modern tid.