Medlemsresa till Tjeckien

25-28 maj 

Vi reser till Tjeckien och Prag med besök på Stuteriet Kladruby nad Labem som en av höjdpunkterna, upplever den vackra staden Prag och besöker den UNESCO världskulturarvs klassade medeltida staden Kutna Hora.

 

Uppvisning vid Kladruby

Vi bor i centrala Prag som ligger vackert beläget vid floden Moladu, Vltava.

Staden brukar också kallas både den gyllene staden och de hundra spirornas stad och är sedan 1992 med på Unescos världsarvslista.

Vi kommer att promenera i de vackra kvarteren i Gamla stan, se de judiska kvarteren och Prags kända astronomiska klocka som visar både dygnets timmar samt solens och månens positioner.

Vi besöker en av Prags vackraste teatrar: Statsteatern. Det var just på denna teater som Wolfgang Amadeus Mozart hade världspremiär på två av sina Operor: Don Giovanni 1787 och La Clemenza di Tito 1791.

Som ett behagligt sätt att se staden och dess historiska byggnader, tar vi oss också ut på en flodtur i vårvädret och får från vattnet se höjdpunkter som tex. Slottet, Pragborgen och Karlsbron, som förband den gamla delen av stan med slottet.

Vi besöker Nationalstuteriet för Tjeckiens äldsta hästras: Kladruby nad Labem och Slatinany. Kladruber-hästen, är med i de beridna vaktparaderna som hålls av den Beridna Högvakten.

På Slatinany stuteriet får vi en personlig visning av de svarta Kladruber hästarna, stallen och tränings-centret samt invigs i hur man arbetar med uppfödning och de typiska dragen för denna hästras.

Så fortsätter vi till Stuteriet Kladruby nad Labem som föder upp de vita Kladruber hästarna och vi är inbjudna till årets event: Kladruber hästens dag med uppvisning, ridning och vagnkörning.

UNESCO världskulturarvs klassade medeltida staden Kutna Hora.

Är beläget ca 1 timma från Prag och byggdes tidig medeltid och var den näst största staden efter Prag och som idag är en liten provinsiell stad med ett historiskt center som bjuder oss på vacker Gotisk arkitektur.

 

Tjeckiens guld:

Givetvis måste vi prova Tjeckiens guld och det gör vi en av kvällarna med en avsmakning av lokala ölsorter, ledd av en erfaren sommelier som berättar om varje öl och dess historia och låter oss njuta av Böhmens erkänt goda öl.

Resan kryddas förstås också med god mat och dryck.

Pris: 11 400kr. per person i delat Dubbelrum.

Tillägg för person i enkelrum: 2 350 kr.

Flyg ingår inte utan bokas på egen hand.

Arrangör för resan är Signaturresor i samarbete med Föreningen för den Beridna Högvakten.

>> BOKNING

 

 

När du handlar i vår webbutik stöder du Beridna Högvaktens verksamhet.

Ditt medlemskap är värdefullt för att vi ska kunna ha kvar hästarna vid beridna vaktparader och korteger.

Den beridna vaktparaden är en gammal svensk tradition som har blivit populär i modern tid.