Beridna Högvakten
Meny

Beridna Högvakten

Mobilanpassade
sidor

Tävlingens första del är avslutad. Den 15 maj börjar del två!

Namnförslagen har strömmat in under vår tävlings första del om att namnge vår nya högvaktshäst. Att det skulle finnas så många fina namn som börjar på C, det kunde man inte tro. Nu börjar juryns arbete med att välja ut namn till tävlingens andra del. Juryn består av representanter från Föreningen för den Beridna Högvakten och från Försvarsmakten.

Från och med den 15 maj kan du börja rösta på ditt favoritnamn. Det är då vi presenterar de utvalda namnförslagen. Rösta på det namn du tycker skulle passa bäst till vår nya högvaktshäst.

Tävla om att få överlämna hästen vid slottet!

Vinnaren i vår tävling om att namnge Hela Sveriges Häst får en resa för två till Stockholm (inom Sverige), en natt på hotell, lunch och stallvisning på Kavallerikasern, och sist men inte minst vara med vid överlämningen av hästen vid en vaktavlösning vid slottet den 27 augusti.

Röstningen pågår till och med den 31 maj

Du kan rösta på ditt favoritbidrag till och med den 31 maj. Är det flera personer som har föreslagit samma namn sker lottdragning.

Det vinnande namnförslaget presenteras den 6 juni.


Vår nya högvaktshäst - en presentation

Hela Sveriges Häst är en vacker och högrest fux med 168 cm i mankhöjd, född 2011. Han är en vänlig och uppmärksam häst. Under sin tid hos Ridskolan Strömsholm har han tränats i både dressyr och hoppning. Med tre bra gångarter kommer han att ha goda möjligheter att dra blickarna till sig i framtida parader och korteger som högvaktshäst.

#helasverigeshast


Bli medlem - våra hästar behöver dig!

Som medlem blir du delägare i våra 80 hästar. Varje år bekostar föreningen inköp av 6 – 8 hästar.

Ditt medlemskap är värdefullt för att kunna ha kvar hästarna vid beridna vaktparader och korteger.

Bli medlem i april och få vår nyckelring som välkomstgåva!

Som medlem får du mycket attraktiva medlemsförmåner såsom premierabatter hos if, fritt inträde till De Kungliga Slotten och Hovstallet, rabatter på Elgiganten Phone House, lånerabatt hos SEB med mera.

 

Välj medlemskap

Ett års medlemskap (2017)
200 kr
fr 300 kr
100 kr

Guldmedlemskap, 10 år (2017-2026)
2 000 kr
fr 3 000 kr
1 000 kr
Priset för ett familjemedlemskap är 300 kr för två personer samt 100 kr per extra familjemedlem över 25 år eller 50 kr per ungdom upp till 25 år.

Personuppgifter

Lösenordet måste innehålla minst 6 tecken.

Familjemedlemmar

  •  
Lägg till familjemedlem


Ge bort ett medlemskap i gåva

När du ger bort ett medlemskap bidrar du till att bevara traditionerna med beriden vaktparad och beridna korteger. Den som får medlemskapet får naturligtvis samma fina förmåner och rabatter som du. Tack för din hjälp!