Beridna Högvakten
Meny

Beridna Högvakten

Mobilanpassade
sidor

Välkommen till Föreningen för den Beridna Högvakten


Du använder nu mobilversionen av webbplatsen. Tryck på "Meny" ovan för att navigera i den mobila webbplatsen eller för att växla till datorversionen av webbplatsen.


TÄVLING - Vad ska HELA SVERIGES HÄST heta?

Förra gången vann D’Avicii – nu gäller det F-hästen.

Föreslå hans namn på F. Det är en tradition som går långt tillbaka i tiden att alla högvaktshästar som är födda ett visst år ska ha namn som börjar på samma bokstav.

Läs mer om tävlingen och lämna ditt förslag >>

Våra hästar behöver dig!

Föreningen för den Beridna Högvaktens syfte är att bevara hästen i statsceremonielet och i vaktparader. Föreningen äger hästarna genom Stiftelsen för den Beridna Högvakten och svarar för huvuddelen av deras driftkostnader på Kavallerikasern.


Det är således föreningens 25 000 medlemmar och inte staten - som många fortfarande tror - som äger hästarna. Som medlem bidrar du därför till att slå vakt om den både i Sverige och utomlands mycket uppskattade traditionen med beridna korteger och vaktparader. Du kan dessutom känna dig som en stolt delägare av de cirka 80 hästar som behövs för verksamheten.

 

Program

26 aug Beriden vaktparad
27 aug Beriden vaktparad
4 sep Beriden vaktparad
6 sep Beriden vaktparad
8 sep Stall- och ridhusvisning söndag 8 september 2019
Start klockan 12:30

Marschväg

På kartskissen ser du ordinarie väg. Tryck på kartan för att visa marschvägen i Google Maps.

OBS! Pga omfattande vägarbeten längs Lidingövägen sker tills vidare avmarsch ca 5 min tidigare och går från Kavallerikasern direkt ut på Erik Dahlbergsgatan och vidare längs Erik Dahlbergsgatan-Valhallavägen - Sibyllegatan - Karlavägen för att sedan svänga in på Sturegatan och följa ordinarie väg.

Senaste nytt

Följ oss på Facebook

Kontakt

Telefon

08-667 77 30

E-post

kansli@beridnahogvakten.se

Besöksadress

Artillerigården, Riddargatan 13