Beridna Högvakten
Meny

Beridna Högvakten

Mobilanpassade
sidor

Välkommen till Föreningen för den Beridna Högvakten

Du använder nu mobilversionen av webbplatsen. Tryck på "Meny" ovan för att navigera i den mobila webbplatsen eller för att växla till datorversionen av webbplatsen.

Hästskötare vid Kavallerikasern

Vill du hjälpa till att ta hand om våra hästar? Vi äger de hästar som disponeras av Försvarsmakten.

Livgardets Kavallerikasern söker nu två hästskötare. Det är vikariat under ett år, med början 20-03-01.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>Stall- och Ridhusvisningar 2020

Datumen för våra Stall- och Ridhusvisningar har uppdaterats. Följande datum gäller: 22 mars, 17 maj, 9 september, 27 september och 18 oktober. Se vidare i kalendariet nedan. Välkommen!

Datum för beridna högvakter under 2020. UPPDATERING

Under 2020 har ytterligare beridna högvakter inplanerats. Nu är det 43 st. Datumen framgår av vårt kalendarium nedan. Årets första beridna högvakt genomförs söndagen 19 april, något att längta till!


Favorit i repris - Möt våren i Andalusien!

Varför inte möta våren litet tidigare och det på sydligare breddgrader? Höstens medlemsresa till Andalusien blev snabbt fullbokad och väntelistan lång. Vi har därför nu glädjen att meddela att vi gör en repris på resan den 22/4 - 25/4 2020.

Precis som i höstas går resan i hästens tecken. Vi besöker den Kungliga Andalusiska Ridskolan i Jerez med riduppvisning och egen visning av stallar och sadelkammare och gör även en rundvandring på Nationalstuteriet Yeguada de la Cartuja.

Vi njuter av konst, kultur, flamenco, härlig mat och vi invigs i sherryns historia med provsmakning och bor fyrstjärnigt med pool i Jerez inom gångavstånd från den Kungliga Andalusiska Ridskolan.

Här kan du läsa mera om resan >>

Resan är nu fullbokad. Vid intresse kan vi eventuellt ordna ytterligare plats. Hör av dig till kansliet så snart som möjligt.
Våra hästar behöver dig!

Föreningen för den Beridna Högvaktens syfte är att bevara hästen i statsceremonielet och i vaktparader. Föreningen äger hästarna genom Stiftelsen för den Beridna Högvakten och svarar för huvuddelen av deras driftkostnader på Kavallerikasern.


Det är således föreningens 25 000 medlemmar och inte staten - som många fortfarande tror - som äger hästarna. Som medlem bidrar du därför till att slå vakt om den både i Sverige och utomlands mycket uppskattade traditionen med beridna korteger och vaktparader. Du kan dessutom känna dig som en stolt delägare av de cirka 80 hästar som behövs för verksamheten.

 

Program

22 Mar Stallvisning
Start klockan 12:30
19 Apr Beriden vaktparad
21 Apr Beriden vaktparad

Marschväg

På kartskissen ser du ordinarie väg. Tryck på kartan för att visa marschvägen i Google Maps.

Senaste nytt

Följ oss på Facebook

Kontakt

Telefon

08-667 77 30

E-post

kansli@beridnahogvakten.se

Besöksadress

Artillerigården, Riddargatan 13