Beridna Högvakten
Meny

Beridna Högvakten

Mobilanpassade
sidor

Välkommen till Föreningen för den Beridna Högvakten


Du använder nu mobilversionen av webbplatsen. Tryck på "Meny" ovan för att navigera i den mobila webbplatsen eller för att växla till datorversionen av webbplatsen.Våra hästar behöver dig!

Föreningen för den Beridna Högvaktens syfte är att bevara hästen i statsceremonielet och i vaktparader. Föreningen äger hästarna genom Stiftelsen för den Beridna Högvakten och svarar för huvuddelen av deras driftkostnader på Kavallerikasern.


Det är således föreningens 25 000 medlemmar och inte staten - som många fortfarande tror - som äger hästarna. Som medlem bidrar du därför till att slå vakt om den både i Sverige och utomlands mycket uppskattade traditionen med beridna korteger och vaktparader. Du kan dessutom känna dig som en stolt delägare av de cirka 80 hästar som behövs för verksamheten.

 

Program

7 Apr Stall- och ridhusvisning söndag 7 april 2019
Start klockan 12:30
24 Apr Beriden vaktparad
26 Apr Beriden vaktparad
28 Apr Beriden vaktparad
30 Apr Beriden vaktparad

Marschväg

På kartskissen ser du ordinarie väg. Tryck på kartan för att visa marschvägen i Google Maps.

OBS! Pga omfattande vägarbeten längs Lidingövägen sker tills vidare avmarsch ca 5 min tidigare och går från Kavallerikasern direkt ut på Erik Dahlbergsgatan och vidare längs Erik Dahlbergsgatan-Valhallavägen - Sibyllegatan - Karlavägen för att sedan svänga in på Sturegatan och följa ordinarie väg.

Senaste nytt

Följ oss på Facebook

Kontakt

Telefon

08-667 77 30

E-post

kansli@beridnahogvakten.se

Besöksadress

Artillerigården, Riddargatan 13