#HELASVERIGESHAST

Vi har ett resultat!

Svenska folket har röstat:

Fredricson blir Hela Sveriges Häst 2019.

Med en överväldigande majoritet vann i år namnet Fredricson. Det är en hedersbetygelse till Peder Fredricson. Hästen Fredricson kommer att överlämnas av föreningen till Försvarsmakten den 12 oktober i samband med Beridna Högvaktens Dag på Kavallerikasern i Stockholm.

Så här sa Peder när han fick reda på resultatet:

–Jag känner mig väldigt hedrad! Roligt att en av högvaktens ståtliga hästar kommer bära mitt och min familjs namn. Det är alltid speciellt när det är folket som avgör.

Peder Fredricson meddelar även, att om han inte befinner sig på en tävling någonstans i världen, vill han gärna försöka vara med den 12 oktober.

Fredricson – en svensk ryttarlegend och nu också en ståtlig fuxvalack

Peder Fredricson är en gigant inom hästsporten. Han har vunnit två olympiska silvermedaljer och ett EM-guld i banhoppning. 2018 och 2017 vann han även det åtråvärda Jerringpriset – "Svenska Folkets Pris”. Peder Fredricson red även tillsammans med Beridna Högvakten efter sitt OS-silver 2016.

Vår nya högvaktshäst - en presentation

Hästen Fredricson är en fuxvalack, 170 cm över manken, och är född 2014. Enligt militär tradition ska därmed namnet börja på bokstaven F.

Pappa är Magic Park, mamma är Carmen och morfar heter For Feeling. Han finns redan nu på Kavallerikasern där han har påbörjat sin årslånga utbildning till högvaktshäst.

Vilken tävling det har varit.

Ett engagemang som saknar motstycke! Flera tusen namnförslag kom in under tävlingens första del, flera tusen röstade i den andra delen. Men bara en kan bli vinnare. Namnet på den lycklige vinnaren meddelar vi här på hemsidan så snart som vi har fått kontakt med vederbörande.

Tack till er alla!


Våra hästar behöver dig!

Som medlem blir du delägare i våra 80 hästar. Varje år bekostar Föreningen inköp av 8-12 hästar.

Ditt medlemskap är värdefullt för att kunna ha kvar hästarna vid beridna vaktparader och korteger!

Välj medlemskap

Ett års medlemskap (2020)
250 kr
fr 325 kr
125 kr

Guldmedlemskap, 10 år (2020-2029)
2,500 kr
fr 3,250 kr
1,250 kr
Priset för ett familjemedlemskap är 375 kr för två personer på samma adress (325 kr för en person + en ungdom) samt 125 kr per extra familjemedlem över 25 år eller 75 kr per ungdom upp till 25 år.

Personuppgifter

The password must be at least 6 characters long.

Adress

Familjemedlemmar

  •  
Lägg till familjemedlem

Betalning

Visa MasterCard

Allmänna villkor

Beridna Högvaktens allmänna villkor för användning av Tjänsten, d.v.s. Beridna Högvaktens medlemsregister


Foto: Anne-Lee Mellström
Foto: Petra Zillén

 

Ge bort ett medlemskap i gåva

När du ger bort ett medlemskap bidrar du till att bevara traditionerna med beriden vaktparad och beridna korteger. Den som får medlemskapet får naturligtvis samma fina förmåner och rabatter som du. Tack för din hjälp!

Följ oss på Facebook