Nu ska Hela Sveriges Häst få sitt namn!

D'Avicii, Eric och Brander har visserligen redan sin kompis i stallet, men det är en kompis utan namn. Ett par veckor  till går han under arbetsnamnet F1, detta tills tävlingen är avgjord.

Vi har fått in över tusen namnförslag i den första delen av vår tävling. Fantastiskt, tack.

Nu är det så dags att rösta fram vinnaren.

Delta i omröstningen om namnet på Hela Sveriges Häst

Missa inte chansen att delta i omröstningen om namnet på Hela Sveriges Häst!

Vår jury har, efter mycket tankebry, valt ut 10 namnförslag och nu är det upp till er alla att rösta om vilket namn det är som F1 ska få.

Den som, under del 1 av tävlingen, föreslagit det vinnande namnet får äran, att i höst i samband med Beridna Högvaktens Dag den 12 oktober, högtidligt lämna över honom till Försvarsmakten där han ska tjänstgöra. Du, tillsammans med ytterligare en person, blir också inbjuden till en VIP-mottagning på Kavallerimässen. Om du bor utanför Storstockholmsområdet ingår även resa och övernattning för två på förstklassigt hotell.

Om flera personer lämnat in samma namn avgör lotten vem som vinner. Dessutom lottas 10 exemplar ut av boken ”Ridkonsten i Sverige. Historien om hästarna, Strömsholm och mästarna” bland övriga som skickat in det vinnande namnet.

10 böcker lottas också ut bland de som har röstat på det vinnande namnet.

Röstningen pågår från den 15 maj till och med den 26 maj.

Röstar gör du i formuläret nedan. Klicka i rutan framför det namn du röstar på, fyll i ditt namn och din e-postadress och, om du är medlem, ditt medlemsnummer och postnummer, och skicka in din röst.  Tänk på att du bara kan rösta EN gång.

Vi presenterar det vinnande förslaget på vår hemsida den 4 juni. Vi ser fram emot resultatet och, om du inte redan är medlem, passa nu också på att  bli medlem genom att gå in på denna länk >>


Vår nya högvaktshäst

Foto: Maria Mansnerus Hermansson

Vad ska han heta som högvaktshäst?

Han är en vacker fux född 2014, ca 170 cm över manken. Pappa är Magic Park, mamma är Carmen och morfar heter For Feeling.

Han finns redan nu på Kavallerikasern där beridaren svarar för hans vidareutbildning till högvaktshäst.


1 Välj din favorit

2 Ange kontaktuppgifter

Är du redan medlem? Ange ditt medlemsnummer och postnr nedan.

3 Skicka in din röst


Tävlingsregler

De utvalda namnförslagen presenteras den 15 maj, röstning sker till och med den 26 maj. Är det flera personer som har föreslagit samma namn sker lottdragning. Du behöver inte vara medlem i Föreningen för den Beridna Högvakten för att delta i tävlingen.