#HELASVERIGESHAST
En succé som upprepas

Vi upprepar nu förra årets stora succé – att låta alla i hela Sverige vara med och namnge en av våra nya högvaktshästar – Hela Sveriges Häst. Hästen som du ser på bilden är född 2012 och ska få ett namn som börjar på bokstaven D. Det är en gammal tradition att högvaktshästar som är födda ett visst år ska ha ett namn som börjar på samma bokstav.

Så här går tävlingen till:

Fram till den 7 maj kan Du lämna Ditt namnförslag nedan.

Notera att Du bara kan lämna ETT namnförslag!

En jury väljer därefter ut ett antal namn som går vidare till tävlingens andra del. Under den 17 - 27 maj kan Du och alla andra sedan rösta på det namn som du tycker passar bäst på vår nya högvaktshäst.

Vinnaren får överlämna hästen vid en vaktavlösning vid Kungliga Slottet lördagen den 9 juni 2018.

Vinnaren blir dessutom bjuden, tillsammans med ytterligare en person, till en mottagning efter överlämningen och kommer också att få en personlig stallvisning vid Kavallerikasern. Om vinnaren bor utanför Stor-Stockholmsområdet ingår även resa och övernattning för två till Stockholm. Om flera personer lämnat in samma namn avgör lotten vem som vinner. Dessutom lottas 10 exemplar ut av boken ”Ridkonsten i Sverige. Historien om hästarna, Strömsholm och mästarna” bland övriga som skickat in det vinnande namnet.

Vår nya högvaktshäst - en presentation

Hela Sveriges Häst är en vacker fux, ca 170 cm i mankhöjd, född 2012. Den är en positiv,  vänlig och okomplicerad valack som alltid gör sitt bästa och kommer att bli en utmärkt högvaktshäst.

Black Coffee är pappa och Lavirco är morfar. Han utbildas nu på Strömsholm.

Foto: Strömsholm

Bilder

1 Föreslå namn

OBS! Namnet skall ha begynnelsebokstaven D


(För säkerhets skull)

2 Ange kontaktuppgifter

Är du redan medlem? Ange ditt medlemsnummer och postnr nedan.

3 Skicka in ditt tävlingsbidrag


Tävlingsregler

De utvalda namnförslagen presenteras den 17 maj. Tävlingens andra del med röstning på utvalda namnförslag sker till och med den 27 maj. Är det flera personer som har föreslagit samma namn sker lottdragning. Du behöver inte vara medlem i Föreningen för den Beridna Högvakten för att delta i tävlingen.