#HELASVERIGESHAST

I den första delen av tävlingen föreslog inte mindre än 3935 personer namn som började på bokstaven G. En grannlaga uppgift väntade därefter juryn som hade till uppgift att välja ut de tio namn som skulle gå vidare till den andra delen av tävlingen; omröstningen. 3628 personer röstade, av dem var 2988, hela 82,4 %, rörande eniga om vilket som var det vinnande namnet. Hela Sveriges Häst 2020 kommer att heta Grenadjär.

En av de som föreslog just namnet Grenadjär och som dessutom hade störst tur i lottningen är Lillemor Larsson, Järfälla. Hon får överlämna Grenadjär till Försvarsmakten söndagen 30 augusti i samband med en högtidlig ceremoni på Yttre Borggården vid Kungliga Slottet.

Så här sa Lillemor när vi nådde henne på telefon med det glada beskedet. ” Jag blir bara så överraskad, jag som aldrig brukar vinna något!” På frågan hur hon tänkt och resonerat kring namnförslaget svarade hon: ”Först av allt tänkte jag att det måste vara ett namn med militär anknytning. Sedan gick tankarna vidare och jag drog mig till minnes en restaurang som låg på Gärdet som hette Grenadjären. Och som om det inte räckte så var det så att min mor arbetade på just den restaurangen och det var där som mina föräldrar träffades första gången.

Bättre historia bakom namnförslaget har vi svårt att tänka oss Lillemor! Väl mött den 30 augusti och grattis än en gång! G1 – numera Grenadjär- tackar och bockar för det fina namnet!

Andra pris gick genom lottning till Cathrin Lindell, Älvsjö. Cathrin blev även hon glatt överraskad när vi ringde henne och ser fram emot att få ta del av det fina priset; en privat visning för två personer av det Kungliga Hovstallet samt ett praktverk i bokform om Hovstallet, dess historia och verksamhet. Stort grattis Cathrin!

Vinnare i den andra delen av tävlingen, där vi lottat ut pris bland de 2988 personer som röstat på "Grenadjär" blev Sara Lemchen, Hägersten. Sara får 2 biljetter till Stockholm International Horse Show inkl en "titt bakom kulisserna".

Övriga pristagare presenteras på vår hemsida i takt med att vi kommer i kontakt med dem.


Vår nya högvaktshäst - en presentation

Hästen, som nu ska heta Grenadjär, är en vacker fux född 2015, ca 172 cm över manken. Pappa är Dalwhinnie, mamma är Cupea VH och morfar heter Corrado WL.

Han finns redan nu på Kavallerikasern där beridaren svarar för hans vidareutbildning till högvaktshäst.

Pristagare:

Del 1 (föreslagit det vinnande namnet):

Överlämna HSH 2020: Lillemor Larsson, JÄRFÄLLA

Privat visning Hovstallet: Cathrin Lindell, ÄLVSJÖ

Scarf: Erika Svensson, STUGUN

"Historiska hästar": Lars Lindmark, MÖKLINTA

CD: Rebecca Johansson, HÖÖR, Susanne Stjärnkvist, ÖSMO, Mia Andersson, MANTORP, Philip Söderberg Skog, GÖTEBORG, Elisabeth Stern, KNIVSTA

Del 2 (röstat på det vinnande namnet):

Biljetter SIHS: Sara Lemchen, HÄGERSTEN

Bokpaket: Matilda Aspegren, STOCKHOLM

Scarf: Henrik Sundström, LJUNGSKILE

"Historiska hästar": Jonna Palmér Hjalmarsson, VETLANDA

CD: Emma Zimdahl, UMEÅ, Ingrid Johansson, UPPSALA, Anders Lindberg, LINDOME, Micael Rodling, TYRESÖEn beskrivning av alla priser >>

Tack till er alla!


Våra hästar behöver dig!

Som medlem blir du delägare i våra 80 hästar. Varje år bekostar Föreningen inköp av 8-12 hästar.

Ditt medlemskap är värdefullt för att kunna ha kvar hästarna vid beridna vaktparader och korteger!

Välj medlemskap

Ett års medlemskap (2020-2021)
250 kr
fr 325 kr
125 kr

Guldmedlemskap, 10 år (2020-2030)
2 500 kr
fr 3 250 kr
1 250 kr
Priset för ett familjemedlemskap är 375 kr för två personer på samma adress (325 kr för en person + en ungdom) samt 125 kr per extra familjemedlem över 25 år eller 75 kr per ungdom upp till 25 år.

Personuppgifter

Lösenordet måste innehålla minst 6 tecken.

Adress

Familjemedlemmar

  •  
Lägg till familjemedlem

Betalning

Visa MasterCard

Allmänna villkor

Beridna Högvaktens allmänna villkor för användning av Tjänsten, d.v.s. Beridna Högvaktens medlemsregister


Foto: Lena Linn
Foto: Petra Zillén

 

Ge bort ett medlemskap i gåva

När du ger bort ett medlemskap bidrar du till att bevara traditionerna med beriden vaktparad och beridna korteger. Den som får medlemskapet får naturligtvis samma fina förmåner och rabatter som du. Tack för din hjälp!

Följ oss på Facebook