Rekrytering av Generalsekreterare till Föreningen för den Beridna Högvakten

Föreningen för den Beridna Högvakten bildades 1985 och har som ändamål att ideellt och ekonomiskt stödja bevarandet av den beridna högvakten i Stockholmsamt bevara hästarna i det svenska statsceremonielet. Det är en civil organisation av folkrörelsekaraktär. Föreningen för den Beridna Högvakten finansierar inköp och utbildning av hästarna, samt står för huvuddelen av kostnaderna för hästarna när de står uppstallade hos Försvarsmakten.

Den beridna vaktparaden är en viktig symbol för Sverige och spelar en betydelsefull roll som en del av verksamheten. Vaktparader och korteger är en betydelsefull symbol för Sverige. Föreningen ska sprida kännedom om dess betydelse och ta det ekonomiska ansvaret för hästarna som behövs i verksamheten. I dag har föreningen ca 25 000 medlemmar och ca 20 företags­sponsorer.

Föreningen för den Beridna Högvakten söker Generalsekreterare/kanslichef

Föreningens kanslichef, Olof Karlander, kommer efter 18 år att sluta den 1 oktober 2018. Olof Karlander har haft tjänsten som kanslichef men styrelsen har valt att framöver kalla tjänsten generalsekreterare. Uppdraget är dock detsamma som Olof Karlander haft.

Generalsekreterarens/kanslichefens viktigaste uppgift är medlems- och sponsorrekrytering samt att arbeta för att behålla och skapa lojalitet från befintliga medlemmar genom olika medlemsaktiviteter. I uppgiften ingår även inköp och ansvar för utbildning av hästarna tillsammans med samarbets­partner. Generalsekreteraren/kanslichefen är operativt ansvarig för verksamheten med hjälp av kansliet.

För att vara framgångsrik i rollen har du erfarenhet från ledande befattning, gärna från medlemsstyrd organisation och näringslivet, samt insamlingsverksamhet. Då kansliet samarbetar med många personer och organisationer är det en fördel om du är en person som kan bygga relationer. Du måste vara kommunikativ i både tal och skrift (svenska och engelska), ha stilistisk känsla, vara utvecklingsorienterad, kreativ, entreprenöriell och affärsmässig. Föreningen deltar i olika events, både i Stockholm och ute i landet, varför vi söker en person som har förmåga att representera föreningen och vill skapa mervärde för medlemmarna. Om du även har ett intresse för hästar, ridkonst, kulturarvet och samhället är det här rätt utmaning för dig.

I rekryteringen samarbetar Föreningen för den Beridna Högvakten med Novare Executive Search. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Fredrik Hillelson på 0735 20 00 62 eller Anna Eriksson på 070 609 57 34, email: anna.eriksson@novare.se


Ytterligare information och dokument som berör den utlysta tjänsten:

Klicka här för
datum och marschvägar

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!