Nyhetsarkiv

 • 2017-08-25

  LDK Turné i Skövde lördag 9 sept 2017. Läs mer här >>

  Välkommen till Skövde den 9 september 2017 I år besöker Livgardets dragonmusikkår med fanbärare ur Livgardets Livbataljon och Beridna Högvakten Skövde den 9 september.
 • 2017-08-25

  Stall- och ridhusvisning söndag 3 september 2017

  Besök vaktparadens hästar och gör en rundtur i deras fina stallar på Livgardets Kavallerikasern. Träffa pukhästarna Tor och Oden samt några av de andra 70 högvaktshästarna. Guidad visning av stallarna och ridhuset.
 • 2017-08-07

  Foton från medlemsresa till Prag och Kladruby maj 2017

  Här kan Du se några foton från vår senaste resa nu i maj 2017 till Prag och Kladruby. Resan blev mycket lyckad och trevlig.
 • 2017-08-07

  Medlemsresa 2017 - Några platser kvar (klicka här)

  "Hästen i Sverige" är temat för årets medlemsresa 30 september – 1 oktober 2017. Anmälan sker genom att skicka ett mail till monica.esterling@beridnahogvakten.se eller genom att ringa 08-667 77 30.
 • 2017-06-19

  Köp boken om Shirehästen

  Bilden visar vår pukhäst Tor som föl. I boken "Shirehästen - Världens största hästras" hittar du bl.a. historien om hur Tor blev pukhäst.
 • 2017-06-16

  Walle blev pensionär idag!

  Idag gick högvaktshästen Walle, 18 år, i pension. Wallenius Lines som är sponsor till Walle övertar honom och blir hans fodervärd framöver.
 • 2017-06-15

  Firande av Louise Etzner Jakobsson - 10 juni 2017

  Vid en solig och glädjefylld ceremoni i samband med högvaktsavlösningen vid Slottet 10 juni 2017,  firades vår dubbla bronsmedaljör från Paralympics i Rio - Louise Etzner Jakobsson.
  Se videoinspelningen från firandet
 • 2017-06-07

  Stockholm Equestrian Games 9-10 juni 2017

  Stockholm Equestrian Games 2017 Den 9-10 juni samlas alla hästintresserade på Ryttarstadion i Stockholm. Stockholms Ryttarspel är ett evenemang som har över 100 års tradition bakom sig.
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

30 jul Beriden vaktparad Läs mer
1 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
9 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!