Nyhetsarkiv

 • 2018-03-23

  Rekryteringstävling 2018

  Vinn en privat Stall- och Ridhusvisning för dig och dina vänner Var med i Beridna Högvaktens rekryteringstävling, som pågår mellan 1 april och 15 augusti. Dessutom ingår lunch på Kavallerimässen.
 • 2018-03-16

  Stall- och Ridhusvisning söndag 8 april 2018

  Besök vaktparadens hästar och gör en rundtur i deras fina stallar på Livgardets Kavallerikasern. Träffa pukhästarna Tor och Oden samt några av de andra 70 högvaktshästarna. Guidad visning av stallarna och ridhuset.
 • 2018-02-28

  Stall- och ridhusvisning söndag 11 mars 2018

  Besök vaktparadens hästar och gör en rundtur i deras fina stallar på Livgardets Kavallerikasern. Träffa pukhästarna Tor och Oden samt några av de andra 70 högvaktshästarna. Guidad visning av stallarna och ridhuset.
 • 2018-02-09

  Vinnare i fototävlingen

  Vinnare i den fototävling med vintertema som vi har haft på Instagram är nu utsedd. Det blev Helena Kättström, Tranås. Grattis, Helena! .
 • 2018-01-31

  Ny inköpare av Beridna Högvaktens hästar

  Marcus Lundholm efterträder Bo Slättsjö. Marcus Lundholm kommer under året att överta uppgiften att rekrytera hästar till Beridna Högvakten.
 • 2018-01-24

  Ny häst i stallet

  Vi välkomnar vår nya häst, LITTLE BROTHER. Han är en fux, valack, född 2011 (och kommer därmed att få ett nytt namn på "C"), ca 178 cm, e.Baltimore 1178, u. Oddorata 19985, ue.
 • 2018-01-11

  Svenska varmblodshästens år

  Under 2018 kommer vi att ägna lite speciell uppmärksamhet åt våra vackra fuxar, som är av rasen svenskt varmblod. Det kommer bland annat att märkas i nästa nummer av vår tidning som kommer att komma ut före påsk (och som vi nu jobbar för fullt med).
  Foto: Marielle Andersson Gueye
 • 2018-01-08

  Utökade medlemsförmåner - Försäkring hos If

  Från 2018 har våra medlemsförmåner hos försäkringsbolaget If utökats, bl.a. med en rabatt även på sjuk- och olycksfallsförsäkring och Vuxen 50+.
Klicka här för
datum och marschvägar

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!