Nyhetsarkiv

 • 2019-04-14

  Medlemsresa 2019

  Årets medlemsresa går till det vackra Andalusien i södra Spanien och är en resa i hästens tecken.
 • 2019-03-25

  Stall- och ridhusvisning söndag 7 april 2019

  Besök vaktparadens hästar och gör en rundtur i deras fina stallar på Livgardets Kavallerikasern. Träffa pukhästarna Tor och Eric samt några av de andra 70 högvaktshästarna. Guidad visning av stallarna och ridhuset.
 • 2019-03-05

  Stall- och ridhusvisning 17 mars INSTÄLLD

  På grund av rådande smittskyddsläge håller Kavallerikasern fortfarande stängt. Det innebär att den planerade Stall- och ridhusvisningen söndag 17 mars STÄLLS IN. Omsorgen om hästarna kommer alltid i första hand.
 • 2019-02-14

  Information till dig som köpt biljett till vår Unghästclinic 19 februari

  Varmt välkommen till Beridna Högvaktens Unghästclinic. Vi vill här ge dig som köpt biljett litet praktisk information inför evenemanget.
 • 2018-12-14

  Unghästclinic 19 februari 2019

  Ta den unika chansen att se och höra två svenska OS-ryttare, Jens Fredricson och Jan Jönsson, bjuda på sina professionella kunskaper om unghästutbildning.
 • 2018-11-07

  Stall- och ridhusvisning söndag 18 november 2018

  Besök vaktparadens hästar och gör en rundtur i deras fina stallar på Livgardets Kavallerikasern. Träffa pukhästarna Tor och Oden samt några av de andra 70 högvaktshästarna. Guidad visning av stallarna och ridhuset.
 • 2018-10-19

  BHV och LDK konsert med Helen Sjöholm 25 november

  Helen Sjöholm kommer att framträda tillsammans med Dragonmusikkåren i Beridna Högvaktens konsert den 25 november på Konserthuset i Stockholm. Vårt evenemang ger med hennes medverkan en suverän musikalisk upplevelse.
 • 2018-10-07

  Stall- och ridhusvisning söndag 14 oktober 2018

  Besök vaktparadens hästar och gör en rundtur i deras fina stallar på Livgardets Kavallerikasern. Träffa pukhästarna Tor och Oden samt några av de andra 70 högvaktshästarna. Guidad visning av stallarna och ridhuset.
Klicka här för
datum och marschvägar

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!