Vårens medlemsresa till Andalusien

Möt våren tidigare och det på sydligare breddgrader! Höstens medlemsresa till Andalusien blev snabbt fullbokad och väntelistan lång. Vi har därför nu glädjen att meddela att vi gör en repris på resan den 22/4 - 25/4 2020.

Precis som i höstas går resan i hästens tecken. Vi besöker den Kungliga Andalusiska Ridskolan i Jerez med riduppvisning och egen visning av stallar och sadelkammare och gör även en rundvandring på Nationalstuteriet Yeguada de la Cartuja.

Vi njuter av konst, kultur, flamenco, härlig mat och vi invigs i sherryns historia med provsmakning och bor fyrstjärnigt med pool i Jerez inom gångavstånd från den Kungliga Andalusiska Ridskolan.

Här kan du läsa mera om resan >>

Observera att anmälan, via mail, måste göras senast onsdag 8 januari.

Välkommen!


 
Publicerades 2020-01-07 14:02
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

26 apr Föreningens årsstämma 2020 Läs mer
Start klockan 13:00
3 maj Beriden vaktparad Läs mer
4 maj Beriden vaktparad Läs mer
5 maj Beriden vaktparad Läs mer
14 maj Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!