Välkommen på LDK's konsert - Från scen och vita duken

Välkomna till Konserthuset den 10 november klockan 16.00 till ca 18.00. Programmet utgörs av musik som skrivits för film och teater. Medverkar gör Livgardets Dragonmusikkår under ledning av Musikdirektör Martin Riessen. Konferencier: Christopher O'Regan.

Du som bir medlem på Konserthuset får en lyckosko! Konserten är gratis, biljetter kan hämtas på Konserthuset. Biljettkontorets ordinarie öppettider: Mån - fre 11-18, lör 11-15.

Traditionen med beriden vaktparad och beridna korteger är något att vara stolt över! Det är Föreningen för den Beridna Högvakten som med sina 22.000 medlemmar runt om i Sverige gör detta möjligt. Vill du veta mer, besök www.beridnahogvakten.se.

Vill du arbeta som högvaktssoldat? Läs mer på rekrytering.forsvarsmakten.se.

Publicerades 2013-11-04 09:41
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

10 nov Stall- och ridhusvisning söndag 10 november 2019 Läs mer
Start klockan 12:30
16 nov Konsert med LDK i Konserthuset, Stockholm Läs mer
Start klockan 15:00

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!