Succéartat intresse i Östersund och Sundsvall i helgen

Fotograf Johnny Lundgren

Lördagen den 14 september besökte Livgardets Dragonmusikkår jämte fanvakt Östersund för parad och uppvisning på torget.

Över 3 000 intresserade jämtar samlades på torget. På kvällen spelade Livgardets Dragonmusikkår tillsammans med den kända folkmusikorkestern Hoven Droven i den fullsatta Storsjöteatern.

Dagen därpå gästades Sundsvall med parad och uppvisning på torget. Intresset var även där mycket stort med över 2 000 personer på plats. Intresset för Föreningen var också stort och vi fick över 200 nya medlemmar.

Vi har mottagit många tack från Östersund och Sundsvall. Ett av dem är nedanstående:

Hej!

Jag vill bara tacka för ett alldeles makalöst fint och trevligt program i Sundsvall igår. Jag riktigt rös av välbehag när jag betraktade de vackra hästarna, ryttarna och musiken. Det var otroligt mäktigt och mycket vackert. Tänk, vilken fin tradition vi har i Sverige!!! Jag är medlem sedan förra gången ni besökte Sundsvall (5 år sedan) och det känns verkligen fint och bra.

Ha det så bra och klappa hästarna från mej! Jag har själv haft lyckan och turen att få rida en shirehäst en gång. Det var en upplevelse att rida galopp på en sådan. De är ju så stora...

Med kära hälsningar från
Cecilia Modén, Sundsvall

Publicerades 2013-09-16 17:30
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

1 sep Beriden vaktparad Läs mer
3 sep Beriden vaktparad Läs mer
6 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30
27 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!