Medlemsresa till Wien och Spanska Ridskolan

Wien, med spanska Ridskolan som en av de främsta attraktionerna, och Piber, där ridskolans stuteri finns i Steiermark, är målen för årets medlemsresa den 26–29 september.

På flygplatsen i Wien tas vi emot av vår svenska guide, som visar oss det moderna Wien på vägen till världens förnämsta vagnmuseum i Slottet Schönbrunn. Vi bor på det 4-stjärniga hotellet Mercure Grand Hotel Biedermeier, där vi intar en tidig middag i hotellets vinterträdgård med information om Wienerfilharmonikerna, innan Statsoperan bjuder på »Nabucco« av Verdi med musiker från filharmonikerna.

Fredagen den 27 september ger först Sveriges ambassadör i Wien Nils Daag en dagsaktuell briefing om Sverige, Österrike och EU, innan Spanska Ridskolans chef och VD, Elisabeth Gürtler, tar emot i Ridskolans representationsvåning. Vi får höra om Ridskolans hemligheter och den klassiska ridkonsten, innan vi följer förmiddagsträningen och besöker anläggningen. Via headset får vi av en av beridarna en orientering om  dagens träning i den klassiska ridkonsten som har sin grund i en skrift av fältherren Xenofon i antikens Grekland. Lunchen intar vi på den exklusiva restaurangen Vestibül i Borgteater. Genom vestibulen tog kejsarfamiljen sig in till logen på teatern. Sedan 15 år är Vestibül en av de högst rankade restaurangerna i Wien.

Familjen Lichtenstein har ett av sina främsta palats i närheten av Burgteater. Vi tas emot av direktör Krütinar, som berättar om familjen och palatset. En genomgripande renovering, som kostat 400 mkr, avslutas under våren. Dagen avslutar vi med en »galamiddag « i Ovala rummet

i Palats Daun-Kinsky, som byggdes 1716 och tillhör den kända Kinskyfamiljen, som vi kom i kontakt med under resan till Tjeckien för några år sedan.

Lördagen den 27 september reser vi till Spanska Ridskolans stuteri i Piber. Det blir en heldag med visning av stuteriet, den klassiska ridkonsten och en särskild uppvisning av hingstar, ston och föl enbart för oss. Resan tar 2,5 timmar, men det är det värt! Vi har dessutom en svensk guide som berättar om vad vi ser från bussen. Dagen avslutas i Wien med en middag på Weingut Mayer, där Ludwig van Beethoven skrev Pastoralsymfonin och Symfoni nr 9, Beethovens kanske mest berömda verk.

Söndagen startar vi med en mässsa i Hovkapellet i Hofburg med Wiener Hofmusikkapelle, Wiener Singer  Knäbern och solister från filharmonikerna och Operan. Efter en omtumlande musikalisk upplevelse bjuder ridskolan på föreställningen »Balett med vita hingstar« i världens vackraste ridhus från barocktiden. Det blir därefter brunch i Konstmuseet med sina välkända utställningar under den magnifika färgsprakande kupolen.

Vi ägnar oss åt konst från 1600- och 1700-talen innan vi avslutar resan med ett besök på Sisi Museum i Hofburg (Kejsarinnan Elisabeth av Österrike som var gift med Kejsar Franz Josef I).

Publicerades 2013-09-16 15:30
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

20 aug Beriden vaktparad Läs mer
21 aug Beriden vaktparad Läs mer
22 aug Beriden vaktparad Läs mer
23 aug Beriden vaktparad Läs mer
26 aug Stall- och Ridhusvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 

 

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!