LDK Turné i Skövde lördag 9 sept 2017. Läs mer här >>

Välkommen till Skövde den 9 september 2017

I år besöker Livgardets dragonmusikkår med fanbärare ur Livgardets Livbataljon och Beridna Högvakten Skövde den 9 september.

Parad till häst genom staden avslutas med ett figurativt musikprogram, en konsert med uppvisning till häst. Paradvägen framgår av kartan nedan.

Länk till karta över paradvägen >>

På kvällen ges en konsert i St. Helena kyrka under ledning av David Björkman. Vid sidan av kända marscher blir det musik av bl.a. Peterson-Berger, Wilhelm Stenhammar, John Williams och Sergei Prokofiev. Vi får också höra ett Konststück av Willy Vassily Brant, som framförs av musikkårens egen trumpetare Filip Ejmunds.

Lördag 9 september

11:30 – Paradstart från Heden, utanför Trängregementet

12:00 – Figurativt musikprogram på Hertig Johans torg

17:00 – Konsert, St Helena kyrka

Biljetter till konserten i St Helena kyrka, för vilka Du endast betalar en serviceavgift om 20 kr/st, erhåller Du genom http://www.ticketmaster.se/event/livgardets-dragonmusikkar-biljetter/479577 eller genom att ringa till Skövde Turistbyrå, 0500-446688. Biljetter kan även skickas mot en portokostnad.

 
Publicerades 2017-08-25 15:45
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

3 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
10 aug Beriden vaktparad Läs mer
12 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!