Konsert med Livgardets Dragonmusikkår i Konserthuset

I år kommer det att bli en särskilt stor upplevelse att komma till konserten med Livgardets Dragonmusikkår (LDK) under ledning av den nye chefdirigenten David Björkman.

LDK har under året fått göra en egen musikalisk resa. Att utse en violinist till chefdirigent och konstnärlig ledare för en ensemble som består av enbart excellenta brassmusiker och slagverkare är inte bara djärvt, utan också en smärre revolution i Musiksverige. Nya fräscha idéer och infallsvinklar från andra håll än det förväntade gör just nu kombinationen David Björkman och LDK till något alldeles extra. Missa därför inte årets konsert.

LDK är en av få beridna musikkårer i världen. Repertoaren spänner över musikens alla fält. Ena dagen spelar de på Kungliga slottet, en annan dag i Afghanistan och en tredje i en konsertsal som nu den 8 oktober kl. 15.00 i Konserthuset i Stockholm. Den mångfacetterade Dragonmusikkåren visar då upp en musikalisk bredd med allt från kårens fulla styrka (30 musiker) ner till brassensembler eller en ensam signalgivare, allt under ledning av den nye chefsdirigenten, David Björkman.

Biljetterna kostar endast 125 kr (självkostnadspris) och kan köpas på följande tre sätt.

  • I biljettkontoret - Konserthuset, Hötorget 8, Stockholm
    Ord. öppettider: Måndag-fredag 11-18, lördag 11-15, konsertdagen alltid öppet två timmar före konserten, från kl. 13.00.
  • Per telefon 08-50 66 77 88
  • Direkt på konserthuset.se
    Gå in på www.konserthuset.se klicka på den 8 oktober på kalendern, sedan på Boka-knappen. Du kan därefter antingen själv välja din plats i salen eller låta systemet föreslå bästa möjliga plats.

Det är många som inte har möjlighet att komma till Konserthuset. Vi har därför beslutat att sända konserten från kl. 15.00 nu på lördag på webben. Genom att trycka på följande länk kommer Du till sändningen:www.beridnahogvakten.se/livearena

Varmt välkommen till Konserthuset eller webben!

Publicerades 2016-09-24 16:00
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

3 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
10 aug Beriden vaktparad Läs mer
12 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!