Konsert med Livgardets Dragonmusikkår i Konserthuset

I år kommer det att bli en särskilt stor upplevelse att komma till konserten med Livgardets Dragonmusikkår (LDK) under ledning av den nye chefdirigenten David Björkman.

LDK har under året fått göra en egen musikalisk resa. Att utse en violinist till chefdirigent och konstnärlig ledare för en ensemble som består av enbart excellenta brassmusiker och slagverkare är inte bara djärvt, utan också en smärre revolution i Musiksverige. Nya fräscha idéer och infallsvinklar från andra håll än det förväntade gör just nu kombinationen David Björkman och LDK till något alldeles extra. Missa därför inte årets konsert.

LDK är en av få beridna musikkårer i världen. Repertoaren spänner över musikens alla fält. Ena dagen spelar de på Kungliga slottet, en annan dag i Afghanistan och en tredje i en konsertsal som nu den 8 oktober kl. 15.00 i Konserthuset i Stockholm. Den mångfacetterade Dragonmusikkåren visar då upp en musikalisk bredd med allt från kårens fulla styrka (30 musiker) ner till brassensembler eller en ensam signalgivare, allt under ledning av den nye chefsdirigenten, David Björkman.

Biljetterna kostar endast 125 kr (självkostnadspris) och kan köpas på följande tre sätt.

  • I biljettkontoret - Konserthuset, Hötorget 8, Stockholm
    Ord. öppettider: Måndag-fredag 11-18, lördag 11-15, konsertdagen alltid öppet två timmar före konserten, från kl. 13.00.
  • Per telefon 08-50 66 77 88
  • Direkt på konserthuset.se
    Gå in på www.konserthuset.se klicka på den 8 oktober på kalendern, sedan på Boka-knappen. Du kan därefter antingen själv välja din plats i salen eller låta systemet föreslå bästa möjliga plats.

Det är många som inte har möjlighet att komma till Konserthuset. Vi har därför beslutat att sända konserten från kl. 15.00 nu på lördag på webben. Genom att trycka på följande länk kommer Du till sändningen:www.beridnahogvakten.se/livearena

Varmt välkommen till Konserthuset eller webben!

Publicerades 2016-09-24 16:00
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

20 aug Beriden vaktparad Läs mer
21 aug Beriden vaktparad Läs mer
22 aug Beriden vaktparad Läs mer
23 aug Beriden vaktparad Läs mer
26 aug Stall- och Ridhusvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 

 

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!