Jubileumsmarschen ”Beridna Högvakten 30 år”

Jubileumsåret avslutas den 22 november med stall- och ridhusvisning samt ett musikaliskt fyrverkeri i Konserthuset i Stockholm med uruppförande av jubileumsmarschen ”Beridna Högvakten 30 år”


Ett sprakande musikaliskt fyrverkeri av Livgardets Dragonmusikkår med solister äger rum i Konserthuset i Stockholm från kl. 16.00. Gästdirigent är David Björkman, en av Sveriges mest efterfrågade unga dirigenter. Solist är Rigmor Gustafsson, unik på den svenska jazzscenen med hela världen som arbetsfält. Kompositören Jacob Sandberg, född 1995! har fått i uppdrag att komponera jubileumsmarschen.

Biljetterna kostar 125 kr och släpps den 2 november. Köps genom Konserhusets biljettkontor mån-fre 11.00-18.00, lör 11.00-15.00 och samma dag från 14.00. Telefonbokning 08 50 66 77 88 (för att få biljetterna hemsända tillkommer 40 kronor). Boka/köp via internet: http://www.konserthuset.se/Default.aspx?PageId=16&ConcertId=77260


 

Årets sista stall- och ridhusvisning äger också rum den 22 november med insläpp mellan kl. 12.30 och 13.30. Visningen tar ca. en timma. Du får då bekanta Dig med våra pukhästar, kladruberhästar och alla svenska varmblod, som står uppstallade på Livgardets Kavallerikasern (f.d. K1), Lidingövägen 28 i Stockholm.

Fri entré.


Med dessa två evenemang vill vi ge alla medlemmar runt om i landet en möjlighet att få en ”heldag” med Beridna Högvakten. Med en genomtänkt planering av resan hinner Du med både visning och konsert på samma dag. 

Även jag hälsar Dig och andra hjärtligt välkommen till våra evenemang den 22 november!

Olof Karlander
Kanslichef

PS. Du har väl inte glömt att köpa jubileumsboken ”Ridkonsten i Sverige. Historien om hästarna, Strömsholm och mästarna”. I så fall kan Du gå in på:https://www.beridnahogvakten.se/Ridkonsten-i-Sverige?cl=vC9egd-zME3YWIcBgg-HVA

 
Publicerades 2015-11-01 14:05
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

3 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
10 aug Beriden vaktparad Läs mer
12 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!