Jubileumsmarschen ”Beridna Högvakten 30 år”

Jubileumsåret avslutas den 22 november med stall- och ridhusvisning samt ett musikaliskt fyrverkeri i Konserthuset i Stockholm med uruppförande av jubileumsmarschen ”Beridna Högvakten 30 år”


Ett sprakande musikaliskt fyrverkeri av Livgardets Dragonmusikkår med solister äger rum i Konserthuset i Stockholm från kl. 16.00. Gästdirigent är David Björkman, en av Sveriges mest efterfrågade unga dirigenter. Solist är Rigmor Gustafsson, unik på den svenska jazzscenen med hela världen som arbetsfält. Kompositören Jacob Sandberg, född 1995! har fått i uppdrag att komponera jubileumsmarschen.

Biljetterna kostar 125 kr och släpps den 2 november. Köps genom Konserhusets biljettkontor mån-fre 11.00-18.00, lör 11.00-15.00 och samma dag från 14.00. Telefonbokning 08 50 66 77 88 (för att få biljetterna hemsända tillkommer 40 kronor). Boka/köp via internet: http://www.konserthuset.se/Default.aspx?PageId=16&ConcertId=77260


 

Årets sista stall- och ridhusvisning äger också rum den 22 november med insläpp mellan kl. 12.30 och 13.30. Visningen tar ca. en timma. Du får då bekanta Dig med våra pukhästar, kladruberhästar och alla svenska varmblod, som står uppstallade på Livgardets Kavallerikasern (f.d. K1), Lidingövägen 28 i Stockholm.

Fri entré.


Med dessa två evenemang vill vi ge alla medlemmar runt om i landet en möjlighet att få en ”heldag” med Beridna Högvakten. Med en genomtänkt planering av resan hinner Du med både visning och konsert på samma dag. 

Även jag hälsar Dig och andra hjärtligt välkommen till våra evenemang den 22 november!

Olof Karlander
Kanslichef

PS. Du har väl inte glömt att köpa jubileumsboken ”Ridkonsten i Sverige. Historien om hästarna, Strömsholm och mästarna”. I så fall kan Du gå in på:https://www.beridnahogvakten.se/Ridkonsten-i-Sverige?cl=vC9egd-zME3YWIcBgg-HVA

 
Publicerades 2015-11-01 14:05
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

20 aug Beriden vaktparad Läs mer
21 aug Beriden vaktparad Läs mer
22 aug Beriden vaktparad Läs mer
23 aug Beriden vaktparad Läs mer
26 aug Stall- och Ridhusvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 

 

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!