Höstkonsert med Livgardets dragonmuskkår

Livgardets dragonmusikkår i samarbete med Föreningen för den Beridna Högvakten bjuder in till HÖSTKONSERT med Hoven Droven!
Söndagen den 16 november klockan 15.00 i Konserthuset, Stockholm.
Dörrarna öppnas 14.00.

Dirigent: Lars-Gunnar Björklund
Gästartister: Hoven Droven

Medlemmar i Föreningen kan hämta biljetter på kansliet måndagen den 10 november kl. 13.00 - 15.00   Tyvärr är biljetterna på kansliet slut! Konserthuset kan ha några kvar.


Adress

Föreningen för den Beridna Högvakten
Artillerigården
Riddargatan 13 [klicka för karta]
114 51 Stockholm

Succén fortsätter! Livgardets Dragonmusikkår bjuder återigen in folkmusikgruppen Hoven Droven till ett spännande musikaliskt samarbete. Det började för ett år sedan med en konsert i Östersund – reaktionerna lät inte vänta på sig, såväl publik som musiker från både LDK och Hoven Droven var mycket positiva efter den lyckade konserten. Det musikaliska samarbetet mellan svensk folkmusik och svensk militärmusik blev och är mycket framgångsrik.

 
Publicerades 2014-10-30 09:48
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

3 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
10 aug Beriden vaktparad Läs mer
12 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid Livbataljonen







Foto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!