God Jul och Gott Nytt År!

Snart firar vi jul och vi står inför ett nytt spännande år. Vi vill därför passa på att önska Dig en riktigt GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Vi kan se tillbaka på ett år med beridna vaktparader, korteger och evenemang som vi genomfört i samarbete med Försvarsmakten/Livgardet. Uppslutningen vid våra olika evenemang har varit mycket stor.

En höjdpunkt under året var den svenska invigningen vid ryttartävlingarna i Aachen med över 40 000 personer på läktarna. Du kan uppleva bl.a. invigningen genom att trycka på länkenhttp://www1.wdr.de/mediathek/video/sendungen/sport-im-westen/video-sport-im-westen-live-chio-aachen---eroeffnungsfeier-springreiten-100.html

Nu blickar vi framåt, mot 2017, ett år då vi kommer att särskilt uppmärksamma våra pukhästar Oden och Tor. Tillsammans med Försvarsmakten/Livgardet kommer vi att bjuda på många aktiviteter som vi hoppas att Du ska kunna delta i. Du följer bäst vad vi kommer att genomföra under 2017 på www.beridnahogvakten.se

På vårt kansli tar vi nu helgledigt och har stängt från och med den 23 december. Den 9 januari är vi på plats igen. Om det är något Du behöver hjälp med så kontakta kansliet snarast.

Varmt välkommen till ett nytt år med Beridna Högvakten.

Med vänliga hälsningar

Olof KarlanderJohan EdströmMonica Esterling Gartner
Publicerades 2016-12-18 21:24
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

3 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
10 aug Beriden vaktparad Läs mer
12 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!