God Jul och Gott Nytt År 2015


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

                              2014-12-21

Idag är årets kortaste dag. Nu vänder det och blir ljusare för varje dag. Det kan vi alla glädjas åt just nu. Vi kan också glädjas åt att Föreningen för den Beridna Högvakten om en dryg vecka lägger ännu ett framgångsrikt år bakom sig.

Våra hästar får nu en välbehövlig vila efter ett 45-tal väl genomförda beridna parader och korteger, men också många andra uppdrag, och däremellan träning av anställda inom Försvarsmakten, som med stor framgång genomfört alla vaktparader och korteger i år.

Föreningen har fått närmare 2 500 nya medlemmar i år. Vi hälsar Dig som valt att bli medlem i Föreningen hjärtligt välkommen och hoppas att Du kommer att känna samma stolthet över vår Förening som så många medlemmar ger uttryck för.

Vi ser nu fram mot 2015 med många spännande händelser i anledning av att Föreningen fyller 30 år. Till dessa återkommer vi.

Kansliet har stängt mellan den 23 december och 6 januari och vill önska Er alla en riktigt GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

Cecilia Schelin Seidegård                       Olof Karlander

Ordförande                                                   Kanslichef


 
Publicerades 2014-12-21 20:54
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

3 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
10 aug Beriden vaktparad Läs mer
12 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!