God Jul och Gott Nytt År

Kansliet är stängt fr.o.m. måndagen den 23 december och öppnar igen tisdagen den 7 januari. Du som ännu inte har köpt julklappar – medlemskap, manschettknappar, boken om Beridna Högvakten eller Harry och den Blå Prinsen eller något annat i vårt sortiment – kan göra detta fram till och med fredagen den 20 december. Välkommen in!

2013 har varit ett år fyllt av aktiviteter som attraherat många runt om i landet. Ett drygt 40-tal beridna vaktparader och en handfull korteger har följts av närmare en miljon åskådare. Besöken tillsammans med Livgardets Dragonmusikkår fyllde med råge torgen i såväl Östersund som Sundsvall. Dragonmusikkårens konsert i november genomfördes inför ett fullsatt konserthus i Stockholm. Stallvisningarna och Öppna hus där man får se när vaktparaden förbereder sig har också samlat väldigt många, unga som gamla.

Vi gläds åt det stora intresset som för föreningens del har inneburit att vi fått närmare 2 800 nya medlemmar sedan 1 oktober i fjol. Ni är alla hjärtligt välkomna!

​Vi står nu inför ett spännande 2014 med bl.a. invigningen av det nya ridhuset på Kavallerikasern. Om detta och mycket annat kan Du läsa på denna sida och på vår Facebook-sida.

Publicerades 2013-12-17 07:32
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

1 sep Beriden vaktparad Läs mer
3 sep Beriden vaktparad Läs mer
6 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30
27 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!