En praktfull ridhusinvigning

I lördags, den 10 maj, var det äntligen dags för invigning av det efterlängtade ridhuset på Kavallerikasern. Inför fullsatta läktare och under fanfar klippte  generallöjtnant Jan Salestrand det blågula bandet och förklarade därmed Det Nya Ridhuset invigt. Efter att generallöjtnant Salestrand och sedan Föreningens och Stiftelsens ordförande, Cecilia Schelin Seidegård talat och tackat alla inblandade, kunde publiken njuta av ett trevligt sammansatt program i högt tempo och till spännande musik. Det bjöds på fina rid - och vagnsuppvisningar av Livgardet, Hovstallet, Strömsholms unghästutbildare, Polisrytteriet och SBS damsadelgrupp. Publiken fick också se den årliga hästöverlämningen då fem unga hästar lämnades över av sponsorerna till chefen för Livgardet, överste Håkan Hedlund. Som sista programpunkt visades en beriden eskort och det stora ridhuset visade vilken enorm kapacitet det har, när det fylldes av ett stort antal ekipage från Livgardet, Hovstallet och Polisrytteriet. 
Publicerades 2014-05-14 23:42
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

1 sep Beriden vaktparad Läs mer
3 sep Beriden vaktparad Läs mer
6 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30
27 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!