Årets medlemsresa går till Skåne & Köpenhamn den 21 -23 september

Årets medlemsresa bär av till Skåne och Köpenhamn och vi har planerat ett gediget program.

Fredag 21 september

Vi flyger från Arlanda 07.30, och landar 08.35 på Sturup. Det finns möjlighet att ansluta på Sturup. Under förmiddagen besöker vi Dragonmuseet i Ystad och under eftermiddagen Flyinge. Vi bor på hotell Lundia i Lund.

Lördag 22 september

Vi åker till stuteriet York ca 20 km norr om Köpenhamn och under eftermiddagen besöker vi det danska Hovstallet och den svenska ambassaden.

Söndag 23 september

Vi besöker Jan Brinks ”Dressagecenter” strax norr om Hässleholm på förmiddagen och Övedskloster på eftermiddagen. Ca kl. 16.00 är vi tillbaka på Sturup och flyget går 16.55, landar 18.00.

Anmälan

Anmälan till medlemsresan är möjlig från och med den 9 april kl 09.00 och du kan anmäla dig via telefon 08-667 77 30 och e-post kansli@beridnahogvakten.se.

Pris

Pris per person i dubbelrum från Arlanda 5.500 kronor
Pris för enkelrum är 5.700 kronor
Från Flyinge är priset 1.000 kronor lägre.

I nästa medlemstidning som utkommer i mars kommer det att finnas fler detaljer men håll även ögonen öppna här för fler nyheter

Publicerades 2012-06-29 13:53
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

1 sep Beriden vaktparad Läs mer
3 sep Beriden vaktparad Läs mer
6 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30
27 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!