MISSA INTE HÖSTENS MEDLEMSRESA MED BESÖK I ABSOLUT TOPPKLASS!

Som sig bör bjuder höstens planerade medlemsresa med Signaturresor 10/9 - 13/9 på många höjdpunkter. Läs mer nedan och även i det senaste numret av vår medlemstidning !

Första dagen går i trav- och galoppsportens tecken, och det i Skåne. 

Vi gör ett besök hos en av Sveriges mest framstående travtränare Joakim Lövgren och får en visning av hans ultramoderna och växande anläggning. 

Därefter väntar Jägersro Trav& Galopp med en god lunch och visning av såväl tävlingsanläggningen som besök i ett av de fina galoppstallen. Vi får träffa stallets tränareoch höra mer om hur man matchar en galopphäst för de stora tävlingarna.

Vårt besök i Skåne avslutas med Katrinetorps vackra trädgårdar innan vi tar bussen över sundet till Köpenhamn och avslutar dagen med gemensam middag i Nyhavn.

Dag två bjuder på en unik visning av Christian den VII:s palats som är en del av den danska kungafamiljens residens på Amalienborgs slott och som vanligtvis inte är öppet för besökare.

Därefter väntar Louisiana Museum of Modern Art med visning på engelska av egen guide.

Åter i Köpenhamn avrundar vi dagen med ett besök på ett lokalt mikrobryggeri och dansk gemyt i form av ölprovning.

Dag tre och ännu en kunglig dag. Eller vad sägs om Christiansborgs slotts stallar och slottsvisning? Den mest kunnige ciceronen av dem alla; Kungliga slottets egen stallmästare, visar stallet, hästarna och sadelkammaren. Vårt besök i stallarna avslutas med lunch från något så danskt som en ”Pölsevagn” som rullas in enkom för oss.Den fjärde dagen  lämnar vi Köpenhamn och styr färden mot Skåne där en guidad visning på Flyinge Kungsgård väntar. Flyinge är en av Sveriges tre Riksanläggningar tillsammans med Ridskolan Strömsholm och Wången.

Efter en välsmakande lunch på krogen Gastro Gaspari åker vi vidare mot Malmö flygplats och resan åter till Stockholm med många minnen i bagaget .

Praktisk reseinformation

På grund av rådande smittoskyddsläge har vi alltså flyttat fram sista anmälningsdag till den 22 juni. Detta datum kan komma att flyttas fram ytterligare beroende på hur möjligheten att resa kommer att utvecklas.

I skrivande stund är planeringen att vi flyger t/r Stockholm- Malmö, bor på 4-stjärniga Hotell Phoenix i Köpenhamn. För de som bor i Skåne med omnejd och endast önskar boka landarrangemang finns möjlighet till det. Kontakta oss för mer information om tillgänglighet och pris.

De middagar som ingår i programmet inkluderar två glas vin eller öl och vatten till maten. De luncher som ingår inkluderar alkoholfri dryck.

Svensktalande guide ingår på alla besök i Sverige och engelsktalande guide igår på alla besök i Danmark. Samtliga entréavgifter ingår.

Resans pris är 15.675 kronor per person i dubbelrum, tillägg för person i enkelrum 1.600 kronor. 

Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar.

Varmt välkommen med din anmälan, tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

Du kan anmäla dig per mail till kansli@beridnahogvakten.se eller ringa på 08-667 77 30

 
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

1 sep Beriden vaktparad Läs mer
3 sep Beriden vaktparad Läs mer
6 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30
27 sep Stallvisning Läs mer
Start klockan 12:30

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!