Medlemsresa 2019

AVRESA

Onsdagen den 18 september med SAS, SK6001 Arlanda – Malaga 11.05 ank. 15.30.

Åter lördagen den 21 september med SAS, SK1584 Malaga – Arlanda 20.05 ank. 00.20.

PRIS

Boende: Fyrstjärniga hotellet Hipotels Sherry Park, i Jerez de la Frontera. Per person i dubbelrum: 16 570 kronor. Tillägg för person i enkelrum: 1 450 kronor.

I resan ingår alla besök och upplevelser liksom samtliga måltider inklusive vin eller annan måltidsdryck. Alla våra guider är engelsktalande. Önskar du/ni boka avbeställningsskydd går det bra att göra vid anmälan. Det kostar 6 % av resans pris. Skriv bara i mailet eller tala om vid telefonsamtalet att du/ni önskar avbeställningsskydd.


ANMÄLAN TILL MEDLEMSRESAN

Fram till och med den 23 april kan du/ni anmäla er per mail till: kansli@beridnahogvakten.se eller ringa till kansliet på 08-667 77 30. Du/ni väljer då också om du/ni önskar besöka Picassomuseet (ange alternativ 1) eller Automobil- & Mode-museet (ange alternativ 2) under vårt besök i Malaga sista dagen.

Om vi får in fler anmälningar till resan än vad vi har platser kommer vi att lotta ut platserna. Det gör vi senast den 26 april. Besked om du/ni kommit med skickas så snart som möjligt därefter. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar.

Föreningen för den Beridna Högvakten i samarbete med Signaturresor.


FOTO: R EAL E SCULA ANDALUZA DEL A RTE ECUESTRE

 
Klicka här för
datum och marschvägar

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!