Medlemsförmåner

Du kan snabbt spara in medlemsavgiften (250 kr/år) genom att utnyttja någon av de förmåner och rabatter du får som medlem i Föreningen för den Beridna Högvakten. Se bara:


Fri entré till De Kungliga Slotten och Hovstallet

Visa upp giltigt Beridna Högvaktens medlemskort så får du fri entré till De Kungliga Slotten och Hovstallet och vid deras ordinarie visningar.

Erbjudandet är personligt för dig som medlem och gäller endast vid ordnarie visningar, ej vid föredrag och specialvisningar.

Kungliga slott: Drottningholm, Gripsholm, Tullgarn, Rosersberg, Strömsholm, Ulriksdal, Kina, Rosendal och Kungliga Slottet.

 

Rabatt på försäkringspremier hos If

Som medlem i Föreningen för den Beridna Högvakten får du följande  medlemserbjudande hos If:

·15% rabatt på hem- och villaförsäkringar

·10% rabatt på sjuk-och olycksfallsförsäkring eller Vuxen 50+

·10% rabatt på häst-, hund- och kattförsäkringar

Utöver din medlemsrabatt får du även Ifs egna förmånsrabatter på ytterligare 10-15%.

Dessa medlemsförmåner kan göra stor skillnad för dina försäkringskostnader så ring 0771-655 655 och ange att du är medlem i Beridna Högvakten. Du kommer då också att få värdefull rådgivning och en genomgång av dina försäkringar för att säkerställa att du har rätt försäkringsskydd utifrån din livssituation.

Läs mer på >>
 
       

Lånerabatt och ekonomisk rådgivning hos SEB

  • Medlemsrabatter på bil- och båtlån via SEB Finans. Ring 020 - 11 11 300 för mer information.
  • Som medlem i Föreningen för den Beridna Högvakten får du även kvalificerad genomgång av din privatekonomi. Boka ett möte direkt på något av våra bankkontor, eller ring 0771 - 365 365.

Gå in på www.seb.se för mer information.

 

Ja! Jag vill bli medlem! >>

Klicka här för
datum och marschvägar

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!