Det andra momentet i vår namngivningstävling bjuder även det på fina priser.

Här lottas priserna ut till de som RÖSTAT på det vinnande namnet.

Första pris


Biljetter för två personer till en av föreställningarna på Sweden International Horse Show med ett unikt besök bakom kulisserna hos ingen mindre än Owe Sandström i hans ateljé och möjlighet att på nära håll se de färgsprakande kostymer som kännetecknar hans showinslag av absolut världsklass.
Andra pris

Föreningens egna bokpaket bestående av tre böcker; Ridkonstens historia, boken om Beridna Högvakten samt den omåttligt populära barnboken om Harry och den Blå Prinsen.

Tredje pris

Vävd slips i 100% silke med Beridna Högvaktens logotyp i fodret alt klassisk damscarf i 100% twill, båda i exklusiv presentförpackning
Fjärde pris

Boken "Historiska hästar" från bokförlaget Langenskiöld. Boken är signerad av författaren själv med speciell tanke på och dedikation till vår tävling.


Femte - tionde pris

CD med Livgardets Dragonmusikkårs framförande av såväl klassisk militärmusik som en och annan överraskning.

Dessutom, som grädde på moset , kommer vi att slumpvis bland de som röstar i den andra deltävlingen dela ut uppsättningar med 4 av våra fina vykort.

 
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

27 jul Beriden vaktparad Läs mer
29 jul Beriden vaktparad Läs mer
31 jul Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!