Tidigare högvaktshästar / Harry

 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry
 • Harry

Harry fick somna in 22 februari 2013. Sviterna efter kolikanfall blev för komplicerade.

Harry inköptes av Beridna Högvakten jan/feb 2008.

Harry var 2006 - 2008 leasinghäst och bodde då till vardags hemma hos matte med familj och storebror William + hästkompisar på Öland. Pendlade till Stockholm då det var högvaktssäsong.

Artiklar på nätet där Harry är med:
Artikel inför besök på Unionstravet.
Artikel om parad genom Karlstad 2010.
Artikeln Harry en folkkär pukhäst

Det här kunde man läsa om Harry på tidigare hemsidan "hipposaurus.se":
"Williams lillebror med ca 185 cm mankhöjd. Rock n´Roll-kille, med mottot ”Lev hårt – Dö ung”. Fantastisk att skåda när han med sina 900 kg hänger på tvären i luften av pur livsglädje. 2006 värvad som pukhäst vid Beridna Högvakten, Stockholm. Långpendlat. I mars 2008 meddelade Harry att karriären i huvudstaden måste prioriteras och att han ämnade flytta... så nu är han storstadshäst på riktigt."

Artiklar Under vintrarna är Harry hos sin fodervärd i Åkersberga. Där får han gå i en hage hela dagarna. Bästa kompisen är en liten shetlandsponny.


Uppfödare

Ölands Djurpark

Namn Harry
Ras Shire
Härstamning Salomon – Walton Majestic
Färg Svart med vita tecken
Födelseår 1999
Uppgift Musikhäst
Mankhöjd 183 cm

Dessa texter skrivs av Maria Mansnérus Hermansson. Har du någon information om högvaktshästarna angående deras uppväxt, tävlande eller dylikt innan de kom till Kavallerikasern, skicka då ett e-mail till socialamedia@beridnahogvakten.se och berätta.

Alla bilder under rubriken "Våra hästar" är tagna av Claes Kärrstrand (där ej annat angivits). Claes når du på hingstfotografen@glocalnet.net. Regler för vidarepublicering finns under rubriken bilder i menyn.

Klicka här för
datum och marschvägar

Program

27 Jul Beriden vaktparad Read more
29 Jul Beriden vaktparad Read more
31 Jul Beriden vaktparad Read more

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!