Med pukor och trumpeter kommer vi till Göteborg den 20 september 2015 - hoppas Du också kan komma!

En gång om året gör Föreningen för den Beridna Högvakten tillsammans med Livgardets Dragonmusikkår med fanvakt ett par besök utanför Stockholm. I år blir det Helsingborg den 19 september och Göteborg den 20 september. Dragonmusikkåren är en världsunik musikkår med eller utan häst, så passa på att se paraden och lyssna till konserterna. Föreningen för Göteborgs Försvar stödjer besöket.

Kl. 12.00 startar paraden från Heden

Livgardets Dragonmusikkår med fanvakt och Bohus Elfsborghs Caroliner, tillsammans ett 40-tal ekipage, genomför en beriden parad från Heden till Gustav Adolfs torg via Kristinelundsgatan, Avenyn och Östra Hamngatan. Paraden startar kl. 12.00 och beräknas vara framme på Gustav Adolfs torg kl. 12.30. Där genomför Dragonmusikkåren bl.a. ett figurativt program med marschmusik. Efter konserten går paraden kl. 13.15 samma väg tillbaka till Heden.

Redan kl. 10.30 anländer hästar, musiker och ryttare i övrigt till Heden. Har du möjlighet så kom i god tid så du kan besöka hästarna och övriga deltagare i paraden.

Från kl. 11.30 musik, kavalkad och information på Gustav Adolfs torg

Från kl. 11.30 underhåller på Gustav Adolfs torg sextetten ”I beredskap” från Hemvärnets Musikkår Göteborg och Försvarsmedicincentrum finns på plats för att informera om sin verksamhet.

Kl. 12.00 visas, likaså på Gustav Adolfs torg, en kavalkad över Göteborgs militära historia och kl. 12.10 skjuts salut.

Kl. 19.00 startar konserten i Sjöströmsalen – Högskolan för Scen och musik

Dragonmusikkåren ger också en konsert i Sjöströmssalen, Högskolan för Scen och Musik, under ledning av kårens gästdirigent, Emil Eliasson. På programmet står musik från den svenska visskatten, operapärlor, moderna klassiker och självklart omtyckta marscher.

Programvärd är Eugen Qvarnström.

Konserten är gratis - först till kvarn gäller

Du kan hämta biljetter hos Bistro Soup´n Bagel, Södra Vägen 45, Göteborg. Bistron är öppen under måndag till torsdag mellan 08.30 och 18.30, fredagar mellan 08.30 och 21.30 och under lördag – söndag mellan 09.30 och 16.30

Ett tips: Hämta biljetterna så snart som möjligt.

OBS - viktigt - uppdatering 2015-09-16: De biljetter som avsatts för bokning här via webbplatsen och som skall hämtas mellan 18.00 och 18.30 före konserten i foajén på Högskolan för Scen och Musik, är slut/fullbokade. Biljetter kan finnas kvar hos Bistro Soup´n Bagel. 

Bokade biljetter som inte hämtats ut senast kl. 18:30 i foajén kommer att göras tillgängliga för eventuella besökare som köar för plats.
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

18 Nov Stall- och Ridhusvisning Read more
Start klockan 12:30
25 Nov Beridna Högvaktens och Livgardets Dragonmusikkårs konsert Read more

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.