Unghästclinic med Jens Fredricson och Jan Jönsson 19 februari 2019

Unghästclinicen blev en succé!

Läs gärna den första artikeln i Hippson. Den handlar om clinicen och Jan Jönsson och det han lärde ut. Nästa artikel kommer att handla om lärdomarna från Jens Fredricson. Hippson >>.

Nu finns också artikeln med Jens. Här kan du läsa den >>

Syftet med clinicen var att ge tips, idéer och handfasta råd vad gäller utvecklingen av en hållbar och användbar häst, som hyser förtroende för och har tillit till sin ryttare. Clinicen innehöll moment som: tömkörning, löshoppning, undervisning av ryttare av Jan Jönsson och en uppsutten förevisning av Jens Fredricson.

Under andäktig tystnad lyssnade publiken till visdomsorden från Jens och Jan. De mail som kommit till kansliet under dagen vittnar om att publiken upplevde att de fick en välordnad och givande clinic med mycket "horsemanship" och klokhet från Jens och Jan.

Foto: Sigbrit Mattsson/Hippson

Ett tack till alla medverkande från Livgardet, Ridskolan Strömsholm och Flyinge. Och tack till er som kom och tittade, vi gjorde det här för er!


Bilder från Unghästclinic 190219

Amanda Nilsson på D'Avicii under Jan Jönssons lektion. D'Avicii är snart 7 år och namngavs 2018 i tävlingen "Hela Sveriges Häst"

 
 


Felicia Hedlund på Endura under Jan Jönssons lektion. Endura har varit på Kavallerikasern sedan i september förra året och är under utveckling.


 
 


Sara Bengtsson på F1 (Magic Boy) under Jan Jönssons lektion.
F1 (Magic Boy) har bara varit på Kavallerikasern några veckor, men skötte sig fint under clinicen. Och han hoppar STORT!

 

Bilder från Unghästclinic 190219

Jens Fredricson på Due Diligence.

 
 


Jens löshoppar Caldus Kastanj med hjälp av lina. En bra metod att löshoppa, som inte kräver så stora resurser. Caldus Kastanj hade aldrig gjort detta förut, men tyckte det var livat och lade iväg lite extra.

Avslutande frågestund med Jens och Jan.
 
 

Samtliga bilder är tagna av Petter Persson / Försvarsmakten.