Byte Kanslichef/Generalsekreterare 181001


En vecka gammal i min nya befattning som Generalsekreterare. 

När jag i våras fick beskedet skrev jag på Facebook: ”Drömjobbet är mitt.” Att få kombinera min mångåriga erfarenhet av organisations-och varumärkesutveckling och marknadsföring med mitt stora intresse för hästar, ridkonst och kultur tilltalar mig mycket. Att fortsatt bygga föreningens varumärke, stärka dess roll, tydliggöra syftet och bredda målgruppen.

September blev en innehållsrik månad för min del med introduktion till verksamheten. Turné med Livgardets Dragonmusikkår till Kalmar och Växjö, medlemsresa med Föreningen för den Beridna Högvakten till Bayern och besök på olika stuterier samt möten med nyckelpersoner för föreningen. 

Från 1 oktober är jag nu Generalsekreterare för Föreningen. Månaden inleddes med besiktning av hästarna på Kavallerikasernen. Nu väntar den fortsatta planeringen av höstens olika evenemang som stall och- ridhusvisningar i oktober och november och Dragonmusikkårens årliga konsert den 25 november på Konserthuset i Stockholm. En av årets absoluta musikaliska höjdpunkter, det kan vi lova, så reservera det datumet redan nu. Några dagar senare går Sweden International Horse Show av stapeln på Friends Arena. Även det ett evenemang du bara inte får missa.

Välkommen till en innehållsrik och inspirerande höst! Vi ses kanske redan den 14 oktober på stall-och ridhusvisningen. Det hoppas jag!

Lena Linn Generalsekreterare

Se även en artikel i DN 181009 >>


TACK

Det är uppgiften och engagerade medlemmar som ger energi och inspiration att leda och utveckla en organisation som Beridna Högvakten.

Att under 18 år få bidra till att Sverige har ett av de finaste statsceremonielen i världen har varit en förmån. De svenska beridna paraderna är en tradition som är väl värd att bevara.

När jag nu lämnar uppdraget som kanslichef framför jag mitt allra varmaste tack till Dig och alla andra medlemmar som givit den stimulans som krävs för att jag tillsammans med medarbetarna på kansliet och styrelsen har kunnat leda Beridna Högvakten under alla dessa år.

Det har varit mycket stimulerande. Minnena är många och ljusa.

Nu önskar jag Beridna Högvakten fortsatt framgång och hoppas att min efterträdare, Lena Linn, ska få samma stöd i arbetet att utveckla organisationen vidare som jag har fått.

Varmt tack!

Olof Karlander

Klicka här för
datum och marschvägar

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!