Med pukor och trumpeter kommer vi till Helsingborg den 19 september 2015 - hoppas Du också kan komma!

En gång om året gör Föreningen för den Beridna Högvakten tillsammans med Livgardets Dragonmusikkår med fanvakt ett par besök utanför Stockholm. I år blir det Helsingborg den 19 september och Göteborg den 20 september. Dragonmusikkåren är en världsunik musikkår med eller utan häst, så passa på att se paraden och lyssna till konserterna. Besöket i Helsingborg stöds av Helsingborgs stad.


Kl. 12.00 startar paraden från Gamla bryggeritomten

Livgardets Dragonmusikkår med fanvakt och den Skånska Skvadronen, tillsammans ett 40-tal hästar, genomför en beriden parad med utgångspunkt från Gamla bryggeritomten. Paraden går sedan via Södergatan, Stortorget och Konserthuset till Henry Dunkers plats. Där ger Dragonmusikkåren en konsert till häst ca. 12.30. Efter konserten rider paraden samma väg tillbaka till Gamla bryggeritomten.

Kl. 19.00 startar konserten i Helsingborgs Konserthus

Dragonmusikkåren ger också en konsert i Helsingborgs Konserthus under ledning av kårens gästdirigent, Emil Eliasson. På programmet står musik från den svenska visskatten, operapärlor, moderna klassiker och självklart omtyckta marscher.

Programvärd är Göran Ebenhart från Helsingborg.

Konserten är gratis - först till kvarn gäller

Du kan hämta biljetter i Konserthusets biljettkassa, som är öppen måndag – fredag mellan kl. 13.00 – 16.30 samt 1,5 timmar före föreställningen. Enklast ringer Du 042-104280 och reserverar biljetter som Du sedan kan hämta när det passar Dig.

Du kan också boka biljetter via konserthusets hemsida till en kostnad av 10 kr styck. Klicka här för att komma till bokningen.

 
Klicka här för
datum och marschvägar

Program

3 aug Beriden vaktparad Läs mer
5 aug Beriden vaktparad Läs mer
7 aug Beriden vaktparad Läs mer
10 aug Beriden vaktparad Läs mer
12 aug Beriden vaktparad Läs mer

Besök vårt filmbibliotek

Följ oss på Facebook

Kontrollera och uppdatera dina medlemsuppgifter

Föreningen för den Beridna Högvakten har tagit ett nytt och modernt medlemsregister i bruk.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör och för att aktivera ditt användarkonto och kontrollera eller uppdatera dina medlemsuppgifter. Det är viktigt för föreningen vi har korrekta och uppdaterade uppgifter så att du som medlem kan få bästa möjliga medlemsservice.

Hedra minnet av en närstående

Skänk en minnesgåva till Föreningen för den Beridna Högvakten. Du stödjer en hundraårig tradition väl värd att bevara.

Följ Livgardets Dragonmusikkår

Livgardets dragonmusikkår (LDK) rider först i den beridna vaktparaden. Här kan du läsa om deras vardag.

 
 

Arbeta i beriden tjänst vid LivbataljonenFoto: Marie Rosenquist/Combat Camera/Försvarsmakten

Som beriden högvaktssoldat arbetar du för Livbataljonen, vilket är Sveriges enda bataljon som är förlagd i centrala Stockholm. Bataljonen har två huvuduppgifter: ceremoniella uppdrag samt skydd av Sveriges försvarsmaktsledning, regering och riksdag – så kallad högvakt. I den statsceremoniella verksamheten ingår att genomföra beriden vaktparad, bevaka både Stockholms- och Drottningholms slott samt medverka vid korteger och hedersvakter vid utländska besök.

Hälften av din arbetstid som beriden högvakt går åt till att öva och genomföra den statsceremoniella tjänsten, vilket också innebär att du tar hand om hästskötseln. Resten av tiden används för att öva med din enhet och förbättra dina personliga färdigheter som skyttesoldat.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida >>


PRAO och praktik

Önskar du göra PRAO inom Försvarsmakten kontaktar du Personalavdelningen (G1) på Livgardet (08-584 540 00, exp-lg@mil.se). Du som inom ramen för din gymnasieutbildning (eller motsvarande) ska genomföra praktik kontaktar du din skola. Skolan vänder sig sedan till Personalavdelningen (G1) på Livgardet.

 

Tillsammans med våra sponsorer och drygt 25 000 medlemmar håller vi denna stolta tradition vid liv!